Túra
Kép
Családi túra a Soproni erdőben

Eredmények
Rendező
STSE
Verseny helyszíne
Sopron, Hotel Szieszta melletti utca
Nyílt? Igen
Verseny
2023-09-24 09:00
vasárnap
2023-09-24 12:00
vasárnap
Nevezés
2023-08-01 08:00
kedd
2023-09-23 20:00
szombat

Túra elnevezése: Családi Túra 7km
Túra időpontja: 2023. szeptember 24. vasárnap

Rajt: 9:00 óra Károlymagaslati út (Hotel Szieszta mellett)
Várható visszaérkezés: Zárás: 11:00 óra után

A túra szerepel az Európai Sporthét rendezvényei között.

Nevezési díj: nincs. Díjmentesen részt lehet venni. Ha úgy gondolod, hogy jó amit csinálunk, akkor kérlek támogasd munkánkat. 


Célja: a túrázás megszerettetése minden korosztállyal, főleg a családokkal és gyerekkel. A teljesítménytúrázás alapjainak megismertetése.

Várható létszám: 50-150 fő között. A túra nyílt, bárkit szívesen látunk. A távot közösen tesszük meg.

A túra útvonala csak meglévő, kijelölt erdei utakon illetve gyalogos közlekedésre alkalmas közúton halad. Azokról letérni nem fogunk.

Esőnap: csak akkor kerül módosításra a túra időpontja, ha az időjárás előrejelzés szerint biztonságosan nem lehet megtartani az eredeti időpontban (meteorológiai riasztás lesz kiadva).

Útvonal: Szieszta szálloda hátsó kijárat, Bögre-forrás, Kecske patak völgye, Kalandpark bejárat (parkoló), Sörházdombi kilátó, Szieszta szálloda

Térképek mellékelve. Nagyítható útvonal az alábbi linken érhető el:

Útvonal: https://turistautak.openstreetmap.hu/mentettutv-1694071653cu4z

 

Frissítő pontok:

A frissítőpontoknál már meglévő infrastruktúrát (asztal) használunk:

-           Kalandpark parkoló (meglévő esőbeálló)

 

Erdei pecsételő (ellenőrző) pontok:

Az útvonal mentén több jellemző helyen (pl Szalamandra tó) pecsétet helyezünk ki meglévő oszlopokra (útjelző táblák), hogy a gyerekek a rajtnál kapott ellenőrző szelvényre gyűjteni tudják a pecséteket. Így szeretnénk megismertetni velük a teljesítménytúrázás alapjait. Rögzítést csak roncsolásmentes módon (pl. kötéllel) végezzük és a túra után lebontjuk.

Kijelölés:

A túrán szalagozást illetve egyéb jelölést nem alkalmazunk.

Hulladék:

A túra során törekszünk a hulladékmentes szervezésre. Támogatjuk, hogy a túratagok a túra során keletkező szemetet hazavigyék és ezt már a túrakiírásban is feltüntetjük. Ennek ellenére a frissítőpontoknál lehetőséget biztosítunk a szelektív hulladékgyűjtésre, amelyet a frissítőpont zárásakor elszállítunk.
Az eldobható műanyag poharak használatát nem támogatjuk. Helyette saját, otthonról hozott poharak használatát javasoljuk. Amennyiben ez mégsem történik meg, akkor lehetőséget biztosítunk rá, hogy többször használatos poharat vásároljanak a túrázók, amelyet a következő túráikon is használni tudnak majd.

terkep


Kategóriák

Kód Név Táv
7km 7km közös túra 6.7km