• Home
  • Családi túra 5/12/24km

Családi túra 5/12km

Családi Túra 5/12km

Túra időpontja: 2020. szeptember 27. vasárnap
Rajt: 8:00-10:00 óra Hotel Szieszta (Sopron, Lővér körút 37.)
Zárás: 15:00 óra

A 24 kilométeres táv idén technikai okok miatt nem kerül megrendezésre. Ha valaki önállóan szeretné teljesíteni természetesen térképet, gps útvonalat adunk hozzá.

Célja: a túrázás megszerettetése minden korosztállyal, főleg a családokkal és gyerekekkel. A teljesítménytúrázás alapjainak megismertetése.
A túra útvonala csak meglévő, kijelölt erdei utakon illetve gyalogos közlekedésre alkalmas közúton halad. Azokról letérni nem fogunk. A túra nyílt, bárkit szívesen látunk.

Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/865849567271700


Erdei pecsételő (ellenőrző) pontok:
Az útvonal mentén több jellemző helyen (pl. Hétbükkfa) pecsétet helyezünk ki meglévő oszlopokra (útjelző táblák), hogy a gyerekek a rajtnál kapott ellenőrző szelvényre gyűjteni tudják a pecséteket. Így szeretnénk megismertetni velük a teljesítménytúrázás alapjait. A Boszorkány tanösvényen nem helyezünk ki pecséteket, mivel ott az erdészet által kihelyezett pecséteket kell használni.

Kijelölés:
Fontosabb pontokon többször felhasználható maximum A4 méretű laminált táblákat helyezünk ki roncsolásmentes módon, melyet a túra után elbontunk. A földre környezetbarát, fényre lebomló jelölő sprayvel (Colormark Ecomarker, biztonságtechnikai adatlappal rendelkezik) helyezünk el jelölést ahol ez szükséges. A kijelölésnél külön figyelmet fordítunk rá, hogy növényekre, fákra illetve padra, kerítésre, táblára ne kerüljön jelölés.
Szalagozást illetve egyéb jelölést nem alkalmazunk.

Hulladék:
A túra során törekszünk a hulladékmentes szervezésre. Támogatjuk, hogy a túratagok a túra során keletkező szemetet hazavigyék. Ennek ellenére a frissítőpontoknál lehetőséget biztosítunk a szelektív hulladékgyűjtésre, amelyet a frissítőpont zárásakor elszállítunk.
Az eldobható poharak használatát nem támogatjuk. Helyette saját, otthonról hozott poharak használatát javasoljuk. Támogatóink a készlet erejéig többször használatos poharat kapnak, amelyet a következő túráikon is használni tudnak majd.

Az 5km-es táv útvonala:

Szieszta szálloda hátsó kijárat, Sörházdombi kilátó, Kalandpark bejárat (parkoló), Boszorkány tanösvény, Károly kilátó, Szieszta szálloda

A 12km-es táv útvonala:

Szieszta szálloda hátsó kijárat, Sörházdombi kilátó, Kalandpark bejárat (parkoló), Vas-hegyi páholy, Gloriette kilátó, Hősi temető, Sopronbánfalva kolostor, Kárpáti malom, Szalamandra-tó, Hétbükkfa, Boszorkány tanösvény, Károly kilátó, Szieszta szálloda

További kérdés esetén keress minket!

EasyCookieInfo