• Home
  • Családi túra 8km, 3 kilátó, növénytan

Családi túra 8km, 3 kilátó, növénytan

Célja: a túrázás megszerettetése minden korosztállyal, főleg a családokkal és gyerekekkel. A teljesítménytúrázás alapjainak megismertetése.

A túra a Tesco Ön választ, mi segítünk programja által támogatott Mozgással a természetért! program lezárása. A túra végén a Soproni Egyetem idén 100 éves botanikus kertjében rövid előadás lesz, a korábban kiosztott növények ápolásáról, neveléséről.

Útvonal: Egyetem Bajcsy Zsilinszky utcai bejárata - Cserkészkápolna – Nádor-magaslat – Gloriette kilátó – Vas-hegyi páholy – Károly kilátó – Sörházdombi kilátó - Soproni Egyetem Botanikus kert

Az útvonal egyes részei babakocsival nem járhatóak!

Rajt: 2022. június 12. Vasárnap 9:00 óra (visszaérkezés kb 12:00-13:00 óra között) Soproni Egyetem, Bajcsy Zsilinszky utcai bejárata

Teljes táv: kb 8km

Frissítés: 5km-nél a Károly-kilátó parkolójában (Lővér Kalandpark)

Részvételi díj: A részvétel mindenkinek díjmentes, de egyesületünk támogatást elfogad!

Ajánlott nagyítható térkép: https://www.termeszetjaro.hu/s/I9dAL4

Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/4975488302573723

Előzetes regisztráció, nevezés nem szükséges. Az aktuális Covid előírások betartása kötelező! Bármilyen szabályszegés a túrából való azonnali kizárással jár. Kérjük csak egészséges vegyen részt a túrán. Amennyiben saját magán vagy közvetlen környezetében betegségre utaló jeleket észlel, kérjük ne jöjjön el.

A túrán mindenki saját felelősségére vesz részt!

Hulladék:
A túra során törekszünk a hulladékmentes szervezésre. Támogatjuk, hogy a túratagok a túra során keletkező szemetet hazavigyék. Az eldobható poharak használatát nem támogatjuk. Helyette saját, otthonról hozott poharak használatát javasoljuk. Támogatóink a készlet erejéig többször használatos poharat kapnak, amelyet a következő túráikon is használni tudnak majd.